Pozdravljeni na spletni strani Založbe Iskanja

Zdravilna moč čuječnosti

JON KABAT-ZINN

  • Koda: 075
  • EAN:

V knjigi Zdravilna moč čuječnosti Jon Kabat-Zinn, avtor uspešnice Kamorkoli greš, si že tam, ugotavlja, da nas čuječnost in meditacija z roko v roki pripeljeta do večjega zavedanja sebe, do miru, manjšega stresa in posledično do boljšega zdravja.

Celoten opis
Avtor Jon Kabat-Zinn
ISBN 978-961-6058-62-9
Datum izida november 2019
Format 14 x 20cm
Teža 320g
Strani 248
Vezava mehka
Prevod Darja Teran
  • Redna cena
  • 25,00
  • Članska cena
  • 20,00
Opis izdelka

Jon Kabat-Zinn nam je že pred več kot dvajsetimi leti pokazal vrednost gojenja večjega zavedanja v vsakdanjem življenju s svojim zdaj že klasičnim uvodnim delom v čuječnost, knjigo Kamorkoli greš, si že tam. Zdaj pa v delu Zdravilna moč čuječnosti z nami deli obilo posebnih primerov, kako lahko vadba čuječnosti - meditacija - preoblikuje naš odnos do lastnega telesa in uma. Pri tem razloži, kaj smo že spoznali glede nevroplastičnosti in možganov ter kako lahko meditacija vpliva na naše biološke procese in zdravje. Na primerih pokaže, da nas čuječnost lahko nauči obvladovanja vseh vrst življenjskih izzivov, vključno z lastno umrljivostjo, tako da lahko iz trenutkov, ki jih imamo, naredimo kar največ.

Zakaj je dobro znati zavestno porabljati s čas? Zakaj ni prav, da sebi in drugim prekinjamo govor, misli, torej da jim ali si skačemo v besedo?Zakaj se prepoznamo v ogledalu? Zakaj lahko z meditacijo dosežemo življenje brez stresa?

Če vas zanima, da bi izvedeli več, kako nam čuječnost kot način bivanja lahko pomaga pri zdravljenju telesa in čustev, ne iščite dlje kot v tej globoko osebni in tudi globoko optimistični knjigi, zasidrani v znanosti in polni praktičnih napotkov za premik v pravo smer.

O AVTORJU

Jon Kabat-Zinn (1944) je ustanovitelj programa MBSR (program za zmanjšanje stresa, ki temelji na čuječnosti), Klinike za zmanjšanje stresa in Centra za čuječnost v medicini, zdravstveni negi in družbi  na Medicinski šoli Univerze Massachusetts. Vodi meditacijske umike, delavnice in predavanja o čuječnosti za zdravstvene delavce, tehnološko in poslovno skupnost ter za laično publiko po vsem svetu. Živi v Massachusettsu.

Je močan zagovornik socialne in ekonomske pravičnosti.

Je avtor ali soavtor štirinajstih knjig, med katerimi je uspešnica Kamor koli greš, si že tam in Full Catastrophe Living. Z ženo Mylo Kabat-Zinn je izdal knjigo o skrbnem starševstvu, Everyday Blessings. Nastopil je v številnih dokumentarnih filmih za televizijo po vsem svetu, med drugim na PBS Special v oddaji Healing and the Mind z Billom Moyersom, pri Oprah in na CBS-jevih 60 minut z Andersonom Cooperjem.

Njegovo delo je prispevalo k naraščajočemu gibanju čuječnosti v uradnih institucijah, kot so medicina, psihologija, zdravstvena oskrba, nevroznanost, šole, visoko šolstvo, podjetništvo, socialna pravičnost, kazensko pravosodje, zapori, zakonodaja, tehnologija, vlada in profesionalni športi. Bolnišnice in medicinski centri po vsem svetu zdaj ponujajo klinične programe, ki temeljijo na treningu pozornosti in MBSR.

Pri nas trening čuječnosti (celostno obvladovanje stresa z vadbo čuječnostne meditacije) po programu MBSR vodi Robert Križaj. Več o tečajih in vadbi si lahko ogledate na www.sati.si

 Morda vas bo zanimala tudi knjiga KAMORKOLI GREŠ, SI ŽE TAM https://www.iskanja.si/knjige/kamorkoli-gres-si-ze-tam.html

V reviji Sensa so objavili zanimiv in poučen članek o dobrobitih čuječnosti in meditacije.  https://sensa.metropolitan.si/za-navdih/cujenost-praksa-poletni-odmik-sensa-tisina/