Pozdravljeni na spletni strani Založbe Iskanja

Knjižni klub Iskanja

Članstvo v Klubu ISKANJA (v nadaljevanju klub) je brez obveznosti. Član kluba lahko postane fizična oseba, ki izpolni in odda Obrazec za registracijo v Knjižni klub založbe ISKANJA. Članstvo preneha na željo člana takoj, ko le-ta pisno obvesti založbo o svojem izstopu. Namen kluba je bralcem in bralkam knjižnega programa založbe ISKANJA zagotoviti možnost ugodnejšega nakupa. Vsi, ki želite postati člani, izpolnite obrazec za registracijo, kjer odkljukate, da se želite včlaniti v knjižni klub Iskanja, ali pa obrazec izpolnite pri konkretnem naročilu na spletni strani ter označite, da se želite včlaniti.
Članstvo članom kluba zagotavlja 20 % popust na redne maloprodajne cene izdaj založbe Iskanja in najmanj 10 % popust na izdaje drugih založb. Možna odstopanja so le v primeru prednaročniških ali promocijskih akcij. Popusti veljajo tudi za knjige in karte partnerskih založb. Najmanj enkrat letno založba Iskanja pripravi akcijo, v kateri so izbrane knjige in karte tudi do 60 % cenejše. 
Upravitelj kluba Iskanja d.o.o. je zavezan spoštovati Zakon o varstvu potrošnikov, Zakon o varovanju podatkov, uredbo GDPR ter Zakon o enotni ceni knjige. Po Zakonu o enotni ceni knjige založbe ne smemo obračunavati popustov 6 mesecev po izidu knjižnega naslova.
Član kluba dovoljuje hranitev in uporabo njegovega naslova za obveščanje o delovanju založbe Iskanja in sicer: obveščanje o novih knjižnih izdajah, obveščanje o cenovnih akcijah,  obveščanje o sodelovanju na knjižnih sejmih, obveščanje ob novoletno poslanici.

Članske podatke hranimo toliko časa, kolikor je nujno potrebno za dosego namena, za katerega so bili obdelovani, oz. do prenehanja članstva. Nato se takoj izbrišejo. Če obstaja obveznost družbe in/ali davčna obveznost do ohranitve podatkov, se ti izbrišejo po 10 letih, razen v primeru, če predpisi določajo drugače. Vaši osebni podatki se nikoli ne posredujejo tretji osebi ali podjetju.
Klub se zavezuje, da bo svoje člane vsaj enkrat letno obveščal o izdajah založbe Iskanja, cenovnih akcijah, in aktivnostih založbe na sejmih, ter nudil možnost ugodnejšega nakupa iz založniškega programa Iskanja ter knjig partnerskih založb, ki so v spletni knjigarni www.iskanja.si.
Pri nakupih prek spletnih strani tudi za člane kluba veljajo splošni prodajni pogoji.
Člani kluba so z registracijo vzpostavili svoje uporabniško ime in geslo, tako se pri naslednjem nakupu le prijavijo, da se jim bo popust lahko obračunal. Za včlanitev v klub brez nakupa je potrebno izpolniti Obrazec za registracijo.
Članom kluba omogočamo tudi nakup knjig 'iz koška'. V košku so knjige, ki so rahlo poškodovane (plastifikacija, zmečkanina,obledele barve, ...). Knjige iz koška prodajamo s 40 % popustom. Ponudba knjig iz koška ni stalna. Pri naročilu lahko v opombi napišete, da vam lahko pošljemo tudi knjigo iz koška.