Pozdravljeni na spletni strani Založbe Iskanja

Prave besede za težavne pogovore

Anne Dickson

  • Koda: 055
  • EAN:

Praktičen priročnik Prave besede za težavne pogovore avtorice Anne Dickson je poln mnogih koristnih napotkov in primerov težavnih pogovorov iz zasebnega, družabnega in službenega življenja.

Celoten opis
Avtor Anne Dickson
ISBN 978-961-6058-43-8
Datum izida december 2007
Format 20 x 14,3cm
Teža 275g
Strani 208
Vezava mehka
Prevod Andželka Ani Korošec in Marko Škorjak
  • Redna cena
  • 15,00
  • Članska cena
  • 12,00
Opis izdelka

Vsakdo se kdaj znajde v okoliščinah, ko mora začeti neprijeten ali težaven pogovor. Včasih moramo komu sporočiti kaj neprijetnega, se postaviti zase ali se soočiti z nečim, s čimer se raje ne bi. Pogosto se takim pogovorom izogibamo in tako dopuščamo, da se stvari samo še poslabšajo. Velikokrat se zgodi, da potem izbruhnemo v nepravem trenutku in nepripravljeni. Odziv, ki ga s tem dosežemo, je zamera, prizadetost, naš sogovornik se postavi v neko obliko obrambne drže ali pa nam ravno zaradi tega, ker se čuti napaden, vrne z isto mero. Vsekakor pa ne dosežemo pravih rezultatov.
 

Kako torej partnerju sporočiti, da nas nekaj, kar počenja, spravlja ob živce, ne da bi se pri tem sprli? Kako grajati ali popraviti sodelavca brez neprijetnih posledic? Kako nekomu jasno sporočiti odločitev, za katero vemo, da bo sprožila razočaranje ali odločno nasprotovanje? Kako smo lahko v nesoglasjih bolj samozavestni? Kako nekoga pohvaliti, ne da bi pohvaljeni mislil, da imamo prikrit motiv za to?

Knjiga Prave besede za težavne pogovore odgovarja prav na ta vprašanja. Opisuje vrsto različnih pogovorov, ki se pogosto pojavljajo v zasebnih, družabnih in službenih okoliščinah. Ponuja preproste, a učinkovite tehnike, s katerimi lahko spremenimo položaj.
Izvedeli boste, kako:
se sporazumevati neposredno in iskreno, ne da bi ogrozili odnose
*vztrajati pri svojem, ne da bi s tem sprožili spor
*začeti pogovor, ne da bi naleteli na odpor ali napad
*izreči grajo, ne da bi ponižali sogovornika
*obvladovati tesnobo in razviti resnično samozavest
ter veliko, veliko več ...