Pozdravljeni na spletni strani Založbe Iskanja

Peti dogovor

Praktični vodnik na poti k obvladovanju samega sebe založba Primus

Don Jose Ruiz Don Miguel Ruiz

 • Koda: 157
 • EAN:

V Petem dogovoru nam Ruiz skupaj s sinom, don Josejem Ruizom, osvežuje prve štiri dogovore ter dodaja nov, izjemno vpliven dogovor, s katerim lahko spremenimo svoje življenje. Peti dogovor vodi na globljo raven zavedanja o naši moči in k pristnosti, s katero smo se rodili.

Celoten opis
Avtor Don Miguel Ruiz, Don Jose Ruiz
ISBN 978-961-6804-17-2
Datum izida 2010
Format 13 x 18cm
Teža 220g
Strani 211
Vezava mehka
Prevod Vera Čertalič
Založba Primus
 • Redna cena
 • 17,00
 • Članska cena
 • 15,00
Opis izdelka

Zamislite si povsem novo življenje – v katerem ste lahko taki, kakršni ste v resnici. Ne usmerjate ga več po mnenju drugih.

Zamislite si, da živite, ne da bi sodili sebi ali komurkoli, brez strahu pred sodbo. Sprejemate se natanko takega, kakršni ste, in tudi druge sprejemate natanko take, kakršni so.

Zamislite si, da živite brez sporov s seboj in z drugimi. Spoštujete sebe in vse druge in tudi oni vas spoštujejo.

Zamislite si, da živite, ne da bi se bali izražati ali tvegati in raziskovati življenje. Živite brez strahu, brez krivde, brez sramu in obžalovanja.

Zamislite si, da se ljubite natančno take, kakršni ste. Ljubite svoje telo natančno tako, kakršno je, ljubite svoja čustva natančno taka, kakršna so.

Zamislite si, da stesrečni in uživate v življenju natančno taki, kakršni ste.

Zamislite si življenje v taki osebni svobodi!

Tako življenje je povsem možno in je v vaših rokah. Drugim je uspelo in tudi vam lahko. Naj petero dogovorov postane vaš življenjski slog in kmalu boste zaživeli v osebnih sanjah nebes. V štirih dogovorih, sedem let na lestvici najbolje prodajanih knjig v New York Timesu, je don Miguel Ruiz razkril, kako zaradi vzgoje ali »udomačevanja« pozabimo modrost, s katero se rodimo.

Pet dogovorov:

 • Bodi brezgrajen v besedah. Govori iskreno. Reci le tisto, kar res misliš. Ne uporabljaj besed v svojo škodo ali v škodo drugih. Uporabi moč svojih besed tako, da bosta zasijali resnica in ljubezen.
 • Ničesar ne jemlji osebno. Kar počno drugi, ne počno zaradi tebe. Kar počno in govorijo drugi, je zgolj izraz njihove resničnosti, njihovih sanj. Če boš imun na mnenja in dejanja drugih, ne boš nemočna žrtev nepotrebnega trpljenja.
 • Ničesar ne domnevaj. Zberi pogum in sprašuj ter vselej jasno in glasno povej, kaj bi rad. Bodi jasen do drugih, da te ne bodo hromili nesporazumi, potrtost in nemir. Že zgolj ta dogovor ti bo pomagal, da boš lahko povsem spremenil svoje življenje.
 • Vselej daj vse od sebe. To »vse« ne bo vedno enako: če si namreč bolan, ne moreš storiti toliko, kot če si zdrav. Toda v vsakih okoliščinah se potrudi, da boš storil vse, kar je v tvojih močeh – in ne boš se več obsojal, ne boš se več trpinčil in ničesar več ne boš obžaloval.
 • Dvomi, a nauči se poslušati. Ne verjemi ne sebi ne nikomur drugemu. Dvomi o vsem, kar slišiš. Je res? Prisluhni nameri onstran besed in razumel boš resnično sporočilo.