Pozdravljeni na spletni strani Založbe Iskanja

Mir v vsakem koraku

Meditacija v vsakdanjem življenju

Thich Nhat Hanh

  • Koda: 045
  • EAN:

Mir v vsakem koraku učitelja Thich Nhat Hanha je zenovska knjiga o čuječnosti. Vsako jutro, ko se zbudimo, imamo pred sabo štiriindvajset popolnoma novih ur življenja. Kako dragocen dar! V sebi nosimo sposobnost živeti tako, da bo teh štiriindvajset ur nam in drugim prineslo mir, radost in srečo. Zen, čuječnost, pozornost, meditacija.

Celoten opis
Avtor Thich Nhat Hanh
ISBN 961-6058-34-7
Datum izida junij 2004
Format 12,5 x 21cm
Teža 190g
Strani 152
Vezava mehka
Prevod Saša Požek
Predgovor dr. Aleš Črnič
  • Redna cena
  • 15,20
  • Članska cena
  • 12,00
Opis izdelka

Mir v vsakem koraku je prva knjiga Thich Nhat Hanha (izg. Tik Njat Han), ki je prevedena v slovenščino, tako da avtorja pri nas poznajo le redki. V številnih državah zahodne Evrope in ZDA pa ni tako in Thich Nhat Hanh, ki živi v Franciji, je ena vidnejših avtoritet v duhovnosti na svetu. Bil je nominiran za Nobelovo nagrado za mir in, kot pravi dr. Aleš Črnič s Fakultete za družbene vede, je zenovski mojster par excellence.

Mir v vsakem koraku je knjiga opomnikov. V naglici sodobnega življenja se hitro zgodi, da izgubimo stik z mirom, ki se nam ponuja v vsakem trenutku. Thich Nhat Hanhova ustvarjalnost je v njegovi zmožnosti, da uporabi prav situacije, ki so za nas navadno stresne in niso v naš prid. Razloži, da je lahko zvonjenje telefona signal, ki nas prikliče nazaj k našemu pravemu jazu. Umazana posoda, rdeče luči in zastoji na cestah so naši duhovni prijatelji na poti pozornosti. Največja zadovoljstva, najgloblja čustva radosti in popolnosti so nam prav tako na dosegu roke kot naš naslednji zavestni vdih in nasmeh, ki ga lahko oblikujemo v tem trenutku.

In kot pravi Thich Nhat Hanh sam:

Vsako jutro, ko se zbudimo, imamo pred sabo štiriindvajset popolnoma novih ur življenja. Kako dragocen dar! V sebi nosimo sposobnost živeti tako, da bo teh štiriindvajset ur nam in drugim prineslo mir, radost in srečo.

Zelo dobro nam gredo od rok priprave na življenje, samo življenje pa malo manj. Znamo žrtvovati deset let za diplomo, pripravljeni smo trdo delati, da bi dobili službo, kupili avto, hišo in podobno. Težje pa se spomnimo, da smo živi v sedanjem trenutku, ki je hkrati edini, ki ga imamo, da v njem živimo. Vsak dih, vsak korak, ki ga naredimo, je lahko napolnjen z mirom, radostjo, vedrino. Biti moramo le budni in živi v sedanjem trenutku.

V reviji Sensa so objavili zanimiv in poučen članek o dobrobitih čuječnosti in meditacije.

https://sensa.metropolitan.si/za-navdih/cujenost-praksa-poletni-odmik-sensa-tisina/