Pozdravljeni na spletni strani Založbe Iskanja

Glas spoznanja

Praktični vodnik na poti k notranjemu miru založba Primus

Don Miguel Ruiz

  • Koda: 137
  • EAN:

Ruiz nam v knjigi Glas spoznanja, ki temelji na starodavni tolteški modrosti, kaže, kako si lahko povrnemo tihi glas svoje integritete in poiščemo svoj notranji mir.

Celoten opis
Avtor Don Miguel Ruiz
ISBN 978-961-91805-9-4
Datum izida 2009
Format 13 x 18cm
Teža 290g
Strani 231
Vezava mehka
Prevod Matjaž Juričak
Založba Primus
  • Redna cena
  • 15,99
  • Članska cena
  • 14,80
Opis izdelka

Ko se upremo oblasti glasu spoznanja, postane naše življenje izraz našega izvornega jaza; takšno, kakršno je bilo, preden smo se naučili govoriti. Takrat se vrnemo k resnici, vrnemo se k ljubezni in znova zaživimo srečni.

Preden se naučimo govoriti, je v naši pravi naravi, da ljubimo in da smo srečni, da raziskujemo in da uživamo življenje. Kot majhni otroci smo povsem izvorni.

Naša dejanja vodijo nagoni in čustva, saj poslušamo tihi glas svoje integritete. Ko pa se enkrat naučimo jezika, pritegnejo našo pozornost ljudje, ki nas obdajajo in ti nas programirajo z znanjem. Toda to znanje je zastrupljeno z lažmi.

Ker je naša pozornost osredotočena le na znanje v naši glavi, svet prenehamo zaznavati z očmi ljubezni in vidimo le še svoja priučena prepričanja. V nas oživi glas spoznanja. In kaj nam ta glas pripoveduje? Predvsem laži. Ta glas nikoli ne obmolkne in nas ne preneha obsojati ter zlorabljati. Vseskozi krni našo srečo in nam preprečuje, da bi uživali v resničnosti resnice in ljubezni.