Pozdravljeni na spletni strani Založbe Iskanja

Glas mojstra Znanilec Popotnik

Kahlil Gibran

  • Koda: 079
  • EAN:

Kahlil Gibran, avtor Preroka, je libanonski pisatelj, pesnik in slikar. Rodil se je leta 1883 v tedanjem Otomanskem cesarstvu družini, ki je pripadala maronitski krščanski ločini. Umrl je leta 1931 v New Yorku.

Celoten opis
Avtor Kahlil Gibran
ISBN 978-961-6058-667
Datum izida februar 2021
Format 12,5 x 20,5cm
Teža 205g
Strani 200
Vezava mehka
Prevod Tomaž Serafi, Jaka Košir
Založba Iskanja
  • Redna cena
  • 14,00
  • Članska cena
  • 11,20
Opis izdelka

Kahlil Gibran se je že v mladosti z družino preselil v ZDA, kjer se je učil umetnosti in začel svojo literarno kariero. Ker je njegova mati želela, da bi bil vzgajan in izobražen tudi v njihovi tradicionalni kulturi in ne samo Zahodni, se je pri petnajstih preselil nazaj v Libanon. S sošolcem je začel študentsko literarno revijo in se uveljavil kot najboljši pesnik na šoli. Po študiju v manoritski zasebni šoli se je vrnil nazaj v Ameriko.

Pisal je v angleščini in arabščini. V arabskem svetu imajo Gibrana za literarnega in političnega upornika, saj se je njegov romantični slog oddaljeval od klasične šole. V Libanonu je še vedno slaven kot literarni klasik, na Zahodu pa ga cenimo kot globoko duhovnega pisatelja, čigar misticizem je združitev več različnih vplivov: krščanstva, islama, judovstva in teozofije. Pri nas je znan predvsem po delu Prerok, ki je primer inspiracijskega, mističnega leposlovja.

V tem delu so združena tri kratka Gibranova dela. Tu so zbrana razmišljanja o svetu, o ljubezni in osamljenosti, o veri in obžalovanju, pospremljena s kratkimi vinjetami, parabolami in prispodobami. Glas mojstra je napisal v arabščini, delo je bilo v angleščini prvič objavljeno leta 1958 v New Yorku. Znanilca in Popotnika je napisal v angleščini; Znanilec je bil prvič objavljen leta 1920, Popotnik pa posthumno leta 1932.

Motda vas bo zanimala tudi gibranova knjiga NORI MOŽ/ ZEMELJSKI BOGOVI  https://iskanja.si/knjige/nori-moz.html