Pozdravljeni na spletni strani Založbe Iskanja

   

Babajé

Francesco Romagnoli

  • Koda: 085
  • EAN:

S preprostostjo, ki gre neposredno v srce, ta knjiga pripoveduje o nori in nenavadni avanturi, ki že več kot dvajset let nudi podporo in upanje najšibkejšim v Tigraju, etiopski regiji, ki jo bičajo suša, bolezni in še do pred kratkim grozna državljanska vojna.

Zaradi Zakona o enotni ceni knjige na knjigo je ne smemo prodajati s članskim popustom do 6.12.2024, zato pa jo lahko naročite brez poštnine.

Celoten opis
Avtor Francesco Romagnoli
ISBN 978-961-6058-735
Datum izida junij 2024
Format 12,5 x 20,5cm
Teža 250g
Strani 236
Vezava mehka
Prevod Špela Pahor
Založba Iskanja
  • Redna cena
  • 23,00
  • Članska cena
  • 23,00
Opis izdelka

Gre za tankočutno, v srce segajočo knjigo o zgodbah osirotelih otrok iz vasi, ki jo je avtor Romagnoli pred več kot dvajsetimi leti ustanovil v Etiopiji, v regiji Tigraj, ki je bila še do pred kratkim v strašni državljanski vojni, o kateri nihče ne govori; niti o posledicah pozabljene vojne, ki sta jih izpodrinila rusko-ukrajinski konflikt in vojna v Gazi, a so še strašno aktualne. Prebivalcem Tigraja še danes grozita smrt in lakota, saj je Etiopija regijo vojaško omejila in humanitarna pomoč od zunaj le počasi spet kaplja vanjo (so brez vode, hrane, energije, bolnišnic, zdravil ... brez vsega). Avtor je izjemen človek, ki zmore posredovati človečnost in ljubezen do teh otrok (vsi nosijo njegov priimek), protagonistov zgodb, ki jih pripoveduje, in ki so gostje v njegovi vasi.

FRANCESCO ROMAGNOLI se je rodil v Rimu leta 1970. Leta 1995 je diplomiral na Fakulteti za ekonomijo in trgovino in začel delati v očetovi pisarni, a se je leta 2000, ko se je vrnil s potovanja po Afriškem rogu, odločil, da pusti vse in se preseli  v majhno vas na severu Etiopije, kjer se je ustalil in živel petnajst let. V letu 2002 je skupaj z družino ustanovil združenje James non morirà in z zbranimi sredstvi zgradi vasico za osirotele otroke, Prehranski center, šole, bolnišnice, ceste, vodnjake in uresničil še mnoge druge pobude. V Italijo se je vrnil leta 2015, zdaj živi med Rimom in Etiopijo, kjer še naprej spremlja že utečene projekte in razvija nove.