Pozdravljeni na spletni strani Založbe Iskanja

Postavite se zase

RAZPRODANO

Anne Dickson

  • Koda: 031
  • EAN:

Se znate postaviti zase? Se znate postaviti zase, ne da bi ob tem naredili sceno, ne da bi se vsi - z vami vred - počutili neprijetno, ne da bi vas potem pekla vest?

RAZPRODANO

Celoten opis
Avtor Anne Dickson
ISBN 961-6058-16-9
Datum izida oktober 1998
Format 14x22cm
Strani 220
Vezava mehka
Prevod Ani Andželka Korošec
Opis izdelka

Ali vas pogosto obtožujejo, da skušate doseči svoje cilje (od najmanjšega do največjega), tako da v drugih ljudeh vzbujate občutek krivde? Ste vedno posredni in ničesar ne poveste naravnost?
Se sploh znate postaviti zase ali pa vedno čakate, da se nekdo drug odloči namesto vas, in potem tarnate nad življenjem in nesrečno zvezdo, pod katero ste rojeni, ter ne storite ničesar?
Ste odločni samo v določenih situacijah, v drugih pa se ne znate postaviti zase (na primer: situacije s straši, otroki, šefom, podrejenimi, partnerjem, prodajalcem, bratom ali sestro, zdravnikom ali sosedo).
Vam je bilo že kdaj žal, ker ste obljubili nekaj, česar si v resnici niste želeli? Ste potem svojo obljubo nejevoljno izpolnili ali pa ste si izmislili neprepričljiv izgovor in ga na dolgo pojasnjevali?
Ste kdaj, šele več dni po določenem dogodku, spoznali, kaj ste čutili takrat in kaj bi morali v dani situaciji reči? Kako ste se počutili, ko vam je nekdo obljubil pomoč, potem pa ga ni bilo?
 
Avtorica Anne Dickson je psihologinja v svobodnem poklicu, pisateljica in voditeljica tečajev asertivnosti - sposobnost zahtevati svoje pravice in želje ter izraziti svoje mnenje odločno in prepričljivo, spoštljivo in nenasilno, odprto in neposredno. V knjigi nam z nasveti, tehnikami, vajami in primeri pokaže, kako na učinkovit način izboljšamo odnos do sebe in do vseh situacij, v katere zaidemo.
Še nikoli nam ni nihče tako dobro pojasnil, da moramo biti to, kar smo, in še nikoli nam ni nihče tako dobro pojasnili, zakaj naj bo tako.