Iskanja d.o.o. Ljubljana
Merčnikova ulica 9
1000 Ljubljana
tel./fax: (01) 425 51 57
e-naslov: iskanja@siol.net
 
Predstavitev knjig | Knjižni klub Iskanja | Naročilo knjig | Prodajni pogoji
Sporočilca | Kje smo? | Na začetek

Prodajni pogoji

Poštnina in plačilo

K znesku naročila je potrebno prišteti še poštnino. Naročilo vam bomo poslali po povzetju, kar pomeni, da ga boste plačali dostavljavcu pošiljke ob prevzemu. Pošiljanje blaga po povzetju je možno le na naslov kupca na območju Slovenije.

Specifikacija poštnine, ki jo je potrebno prišteti k znesku naročila:

  • pošiljka do 0,25 kg – 2,80 €
  • pošiljka nad 0,25 kg – 3,80 €

Pošta Slovenije vam ob dostavi za posredovanje plačila do 27,50 € zaračuna 1,62 € provizije, za plačila nad 27,50 € pa 5,88 % od zneska.

***

Splošni prodajni pogoji

S klikom na gumb "Pošlji" potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno-plačilnih pogojev, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje ob nakupu izrecno opozorjeni.

Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku. Cene izdelkov in poštnine so v evrh (EUR) z DDV. Veljajo cene in ostale ugodnosti na dan oddaje naročila. Velja originalni račun, ki ga prejmete ob plačilu oz. dostavi v povezavi s splošnimi pogoji, objavljenimi na tej strani.

Pogodba/naročilo bo shranjena na papirju in v elektronski obliki na sedežu založbe Iskanja (Iskanja d.o.o. Ljubljana, Merčnikova ulica 9, 1000 Ljubljana). Dostop do nje je možen osebno ali pa naročnik na lastno zahtevo prejme kopijo po navadni ali elektronski pošti.

Prodajalec mora za dobavo blaga ali storitev izdati račun in ga izročiti kupcu. Kupec mora prevzeti račun in ga zadržati neposredno po odhodu iz poslovnega prostora.

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov (Uradni list RS št. 98/2004). Pravico imate odstopiti od pogodbe v 15 dneh od prejema blaga, tako da nas obvestite na naslov iskanja@siol.net oz. Iskanja d.o.o. Ljubljana, Merčnikova ulica 9, 1000 Ljubljana. Sporočilo je pravočasno, če je pošiljka o odstopu oddana v roku. Prejeto blago nam morate vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini v 15. dneh potem, ko ste nas obvestili o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Pridržujemo si pravico, da izjemoma (delno) odstopimo od izvedbe naročila v primerih, če naročenih knjig zmanjka na zalogi, če ugotovimo povečano plačilno rizičnost kupca, če naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji ali če je prišlo do očitne napake v ceniku. V vseh takih in podobnih primerih vas bomo o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani takoj obvestili po e-pošti oz. telefonu.

S potrdilom nakupa dovoljujete, da Iskanja d.o.o. Ljubljana z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja vzpostavi, vodi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki. Vaši podatki so varovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS št. 86/2004).

Podjetje Iskanja d.o.o. Ljubljana je zavezano k varovanju zasebnosti in je dolžno ščititi zasebnost uporabnikov svoje spletne strani, kot tudi zaupnost podatkov svojih kupcev. Upravitelj spletnih strani mora spoštovati določbe Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov. Osebni podatki bodo varovani in brez kupčevega pisnega soglasja ne bodo posredovani tretjim osebam. Naročnik s potrditvijo naročila dovoljuje upravitelju spletne knjigarne upravljanje z osebnimi podatki v poslovne in propagandne namene.

Upravitelj si pridržuje pravico do vzpostavitev poslovnega kontakta za reševanje morebitnih nejasnosti pri preverjanju podatkov ali naročila oziroma za reševanje morebitnih nesoglasij.

V primeru kakršnihkoli vprašanj ali težav nas pokličite, obiščite ali nam pišite in radi vam bomo pomagali.

Na vrh