Iskanja d.o.o. Ljubljana
Merčnikova ulica 9
1000 Ljubljana
tel./fax: (01) 425 51 57
e-naslov: iskanja@siol.net
 
Predstavitev knjig | Knjižni klub Iskanja | Naročilo knjig | Prodajni pogoji
Sporočilca | Kje smo? | Na začetek

ISBN 961-6058-30-4
12,5 x 20,5 cm
128 strani
mehka vezava
Datum izida: april 2003
MPC: 14,50 €
Cena s članskim popustom: 11,60 €
Prevod: Tomaž Serafi

Dan Millman:
ZAKONI DUHA

Tokrat vas seznanjamo z novo knjigo kar z izborom citatov, saj menimo, da najbolj nazorno sporočajo o njeni vsebini. Za uvod le toliko: avtor med sprehodom po bližnjem hribovju sreča Modrijanko, ki mu z dvanajstimi zakoni duha nazorno, jasno in logično razkrije preproste, a mogočne življenjske resnice.

"S tabo nameravam podeliti skrivnosti alkimije."
"Kot je spreminjanje svinca v zlato?"
Nasmehnila se je. "Igračkanje z minerali je le zvijača kemikov. Alkimija, o kateri govorim jaz, lahko osnovnejše prvine tvojega življenja - strahove, zmedo, skrbi in težave, s katerimi se soočaš, spremeni v zlato svobode in jasnosti, vedrine in radosti. Skrivnosti, ki bi jih podelila s teboj, so zakoni duha."

"To se mi včasih zdi težka naloga - odločiti se, kateremu cilju slediti."
"Ne, tega ne boš odkril, če boš čakal na božansko razodetje, mistično vizijo ali na božji glas. Zatorej ne pretehtavaj in ne razmišljaj. Ne dvomi o svoji smeri in ne zanašaj se na druge, da ti bodo povedali, kaj bi moral in česa ne bi smel storiti. Pojdi proti tistemu, kar te privlači, navdušuje ali navdihuje - proti tistemu, kar gani tvoje srce. Vprašaj se, kaj je vredno truda in žrtev, ki so del predanosti katerikoli nalogi."

"Mnogo ljudi bi uživalo v takem razgledu," je dejala. "Morda bi si zaželeli povzpeti se sem gor in morda bi si zaželeli občutiti zadovoljstvo stanja na tej skali.Toda niso prispeli sem gor in ne uživajo v razgledu. Midva uživava v teh stvareh, a ne ker bi bila pametnejša ali močnejša ali si to bolj zasluživa, temveč ker sva se povzpela na goro. Le tisti, ki se povzpnejo, lahko uživajo na vrhu."

Zakon izbire pravi, da odločitev ne sprejemamo z besedami, temveč z dejanji.

"Če se osredotočimo le na konec potovanja, se nam cilj vedno zdi daleč. Zato se mnogi odvrnejo od svojih ciljev, ko naletijo na ovire ali pot postane strma. Dobro veš, da se vsaka pot začne s prvim korakom, toda opraviti je treba tudi drugega in tretjega in toliko, kolikor jih je potrebno, da pridemo do cilja. Zakon procesa je zagotovilo narave, da lahko dosežemo skoraj vsak cilj, ne glede na to, kako visok je, če potovanje razdelimo na majhne, zanesljive korake."

<< nazaj